Terugblik op 2023

Zo aan het einde van het jaar kijk ik terug op een productief jaar. Een Mozaïek van Verlorenen, het kunstproject gemaakt in samenwerking met Chaja van Kollem, is twee keer gepresenteerd. Eerst in Theater Bellevue ter gelegenheid van de voorstelling ‘Lieve vrienden, familie en genodigden’, (september-oktober 2023) en anderhalve week later in de Hoftuin in Amsterdam.

Ons boek is te koop!

Boekomslag van Een Mozaiek van Verlorenen
Boekomslag van Een Mozaïek van Verlorenen. Fotografie: Margareta Svensson, tekst: Chaja van Kollem, vormgeving Ymer Marinus.

We hebben ook een boek uitgegeven waarin alle deelnemers gepresenteerd zijn met foto’s en verhalen. Ik ben trots op het boek. De vormgeving, verzorgd door Ymer Marinus, is heel zachtaardig en heeft subtiele details die het verhaal in beeld en tekst versterken. Het is een tactiel boek geworden, passend voor het herinneren met de zintuigen. Lees enkele reacties van onze lezers hier:

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de distributie van het boek. Als je het boek via onze website bestelt heb je het binnen een enkele dagen in huis. Misschien wil je het boek voor jezelf, of voor een ander. Of misschien weet je een passende boekhandel, of andere plek waar het boek verkocht kan worden, die we kunnen benaderen? Wij horen het graag!

Bedankt voor alle hulp!

Velen van jullie hebben ook actief bijgedragen aan het succes van dit jaar bijvoorbeeld via onze crowdfunding campagne. Dankzij jullie hulp is het uitgeven van het boek in eigen beheer mogelijk gemaakt, heel veel dank ervoor! Wij zijn dankbaar en voelen ons zeer vereerd en met zo veel steun.

Een Mozaïek van Verlorenen in te Hoftuin, van links naar rechts: Chaja van Kollem, Margareta Svensson en Dominique van Loosdrecht
Chaja en ik in de Hoftuin, samen met Dominiuqe die ons fantastisch geholpen heeft met hangen en installeren van de exposities.

Koperplaten

November is in het teken van Ameland geweest. Daar heb ik al eerder over geschreven. Ook dat was een succes, veel mensen hebben mijn foto’s van de historische koperplaten gezien en zich laten inspireren door de spannende achtergrond van het project. De sfeer tijdens de Kunstmaand op Ameland was heel bijzonder en ik ben blij dat ik dat heb mogen meemaken. Voor veel mensen was Ameland te ver weg, maar wees getroost! Er wordt gewerkt aan een presentatie dichterbij. Daar hoor je meer over in het nieuwe jaar.

Prettige klanten

Naast mijn eigen werk fotografeer ik nog altijd graag kunst van anderen. Jarenlang heb ik vooral met oude en beroemde kunstwerken gewerkt, maar dit jaar zijn ook minder bekende werken uit familieverzamelingen en van nu werkzame kunstenaars voor mijn lens verschenen. Graag neem ik de gelegenheid om grote en kleine opdrachtgevers te bedanken voor het vertrouwen!

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een heel goed begin van het nieuwe jaar. Er is veel te wensen voor het nieuwe jaar, gezondheid en vrede voorop.

Lieve groet,

Margareta

Laat een reactie achter