Tekeningen

Subtiele kunstwerken op papier

Tekeningen fotograferen moet met zorgvuldigheid en beleid gebeuren. Ze hebben vaak weinig kleur en contrast waardoor een afbeelding snel te grauw of ‘slap’ wordt. Goed uitgelicht zullen de subtiele tinten in het witte papier en de structuur van de vezels tot hun recht komen. De opnames worden bewerkt en voorzien van referentiekleuren zodat de publicatie optimaal kan worden.

Fotograferen van tekeningen

Pablo Fiamingo, Adam en Eva, tekening op papier (detail) Stichting P & N de Boer, Amsterdam.

 

Het bijzondere van tekeningen is voor mij de intieme en persoonlijke sfeer. De intuïtieve aard van het medium, vaak een eerste uitwerking van een idee samen met een bescheiden formaat, geeft de indruk dichtbij de maker te komen.

Margareta Svensson maakt foto's van tekeningen

Deze selectie tekeningen zijn gefotografeerd voor de catalogus van de tentoonstelling Goltzius van Gogh, Drawings and Paintings from the P & N de Boer Foundation bij Fondation Custodia in Parijs. Hierboven een schets van Jacob Jordaens (Antwerpen 1593-1678) rood en zwart krijt op papier. Bij deze belangrijke collectie was het vanzelfsprekend om de tekeningen te laten fotograferen door een professionele fotograaf.

Kostbare tekeningen gefotografeerd door Margareta Svensson

Vincent van Gogh (Zundert 1853-1890 Auver-sur-Oise) Worn out, zwarte inkt, houtskool en krijt op papier, Stichting P & N de Boer, Amsterdam.

Margareta Svensson fotograaf van tekeningen

Allaert van Everdingen (Alkmaar 1621-1675 Amsterdam) Landschap met waterval (na 1644) zwarte en bruine inkt en waterverf 20 x 32 cm. Stichting P & N de Boer, Amsterdam.

Oude tekeningen vakkundig gefotografeerd door Margareta Svensson

Roelant Savery, (Kortrijk 1576/78-1639 Utrecht) Twee kikkers (c. 1600-1603) bruine inkt, gouache en aquarel, 11 x 16 cm. Stichting P & N de Boer, Amsterdam. Wil jij ook je tekeningen laten fotograferen door een professionele fotograaf? Neem contact op met mij!