Damast

Glanzende motieven op linnen

Damasten tafellakens en servetten fotograferen is een enorme uitdaging. Het patroon wordt alleen vanuit een bepaalde hoek zichtbaar, ook in optimale omstandigheden zal het contrast laag zijn. We willen graag de glans van het materiaal zichtbaar maken en het liefst moet het motief donker afsteken tegen een lichtere achtergrond.

De patronen in het damast komen tot stand door de weeftechniek. Het is ontzagwekkend te bedenken dat iets wat zo subtiel in de verschijning is zoveel menselijke denkkracht en scheppend vermogen heeft gekost om te maken. De glanzende zachtheid van het linnen, de dienende rol als achtergrond voor stijlvolle maaltijden.

Hieronder zien we een aantal nieuw geproduceerde servetten en tafellakens die bij Sanny de Zoete Antiek Design Linnengoed te koop zijn. Eerst een servet met de ingeweven wens ‘Liefde geeft je vergezichten’, vervolgens een ‘Vlinderloper’ ontworpen door Chris Labeau, daarna twee afbeeldingen van servet en tafelkleed met druivenrangen en tot slot een voorbeeld van een servet met ingeweven familiewapen.