Over mij - en het team

Mijn fascinatie - uw voordeel

Veel is er veranderd binnen de fotografie sinds ik als kind voor het eerst een foto zag verschijnen in de ontwikkelbak. De badkamer was tijdelijk omgebouwd tot donkere kamer, het licht was zwak en rood. Mijn vader was energiek en vrolijk maar er was ook een bijzondere spanning voelbaar. Langzaam, bijna magisch kwam de foto tevoorschijn.

Ik heb de geborgenheid van de donkere kamer achter me gelaten, maar het opgewonden gevoel dat ik deel ben van een mysterie heb ik gehouden.

Het is de relatie met tijd en werkelijkheid die fotografie zo bijzonder maakt. Iets vastleggen voor de ‘eeuwigheid’ vereist totale aanwezigheid in het moment, zonder meegesleurd te worden door alles wat afleiding geeft. Een moment van de werkelijkheid wordt stilgelegd en bewaard.

Margareta Svensson-over mij

Foto: Josefina Eikenaar

Maar wat is de werkelijkheid? In mijn geval moet die gemaakt of in ieder geval aangepast worden. Dit creëren van een tijdelijke werkelijkheid is mijn grote passie die mij steeds weer motiveert om nieuwe dingen te leren en innovatieve oplossingen te bedenken.

Cultureel erfgoed is op een andere manier gerelateerd aan tijd en werkelijkheid. Objecten zijn vaak uit hun oorspronkelijke omgeving ontvreemd en op zichzelf komen te staan. Zorgvuldig bewaard en getoond door culturele instellingen kunnen ze bewonderd worden. Nog spannender is dat ze de mogelijkheid bieden tot contact met het verleden, al is het maar voor een ogenblik.

Maar wat heeft u als klant aan mijn bevlogenheid? Dankzij het engagement met mijn vak en met cultureel erfgoed zal ik altijd streven naar een optimaal resultaat. Uw wensen en mijn oplossingen kunnen tot prachtige resultaten leiden.

Opleiding

In een veranderend vakgebied is voortdurend leren noodzakelijk, gelukkig doe ik dat graag. Naast degelijke opleidingen in fotografie en cultuurwetenschappen grijp ik alle kansen om bij te leren in workshops en cursussen.

Open Universiteit Nederland, Algemene Cultuurwetenschappen.
Master of Arts 2013.
Scriptie: Esthetisch genot en historische sensaties, bouwstenen voor nationale trots – Debatten en initiatieven rond de oprichting van een nationaal historisch museum in de periode 1918-1939.

(Esthetical pleasure and historical sensations, materials of national pride. Debates and initiatives concerning the foundation of a National Historical Museum in the Netherlands, 1918-1939.)

Bachelor of Arts 2007
Scriptie:
Solidariteit in een pluralistische democratische samenleving – Een literatuurstudie naar Jürgen Habermas.

Fotohögskolan vid Göteborgs Universitet, Göteborg, Zweden.
Bachelor of Fine Arts in Photography, 1989.
Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam studierichting fotografie. Uitwisseling 1987-1988.

Een greep uit alle nuttige en inspirerende cursussen en workshops:
Stichting Nederlands Instituut Digitale Fotografie (NIDF) Haarlem
Complete training digitale fotografie, panorama-fotografie, kleurmanagement, cameratechniek en fotobewerking bij Stichting Nederlands Instituut Digitale Fotografie (NIDF) Haarlem. Lightroom en cameratechniek bij Calumet Photographic Amsterdam.

Over mijn opleiding
Over mij en het team

Samen bereiken we meer

Zelfstandig ondernemer zijn betekent niet dat je alles zelf moet doen. Dankzij een geweldig team van enthousiaste en intelligente mensen kan ik mijn doelen bereiken. Samen stimuleren we elkaar tot steeds betere resultaten.

Hiernaast mijn team tijdens een bedrijfsuitje naar het Museum Voorlinden.
Van links naar rechts: Lorraine Miller (vertaalt naar het Engels) Ymer Marinus , (assisteert en bewerkt foto's), Rietje Grit (inspireert en helpt met teksten), Dominique van Loosdrecht (assisteert op locatie) Laura Grimm, (assisteert en bewerkt foto's) en tot slot ikzelf.

Afwezig op de foto: Thekla Kneijnsberg, (staat model en draagt de zware apparatuur) Sigrun Spaans (verbetert het Nederlands) Maria Svensson (Zweedse teksten).

Bedankt allemaal!