De thuiswerkende fotograaf

Wil je mee op reis? We gaan naar zuidelijk Afrika, het is zomer daar nu. Het coronavirus bestaat nog niet of is al lang onschadelijk voor mens en dier. Veilig aangekomen trekken we de natuur in op zoek naar plekken waar dieren in harmonie met de omgeving leven.

Een utopische droom

Helaas, dit is geen fysieke reis maar een droom van de thuiswerkende fotograaf. Met deze utopische voorstellingen wil ik je dag een beetje vrolijker maken. Ik weet niet hoe het jou vergaat maar ik ben vast niet de enige die ongeduldig naar licht aan het einde van de tunnel tuurt.

De thuiswerkende fotograaf maakt utopische beelden
Vogelparadijs

Balans tussen beleven en verwerken

Fotografie is op een natuurlijke wijze verbonden met reizen, ontdekken en ontmoeten. Toch gebeurt een groot deel van het werk in afzondering, vroeger in de donkere kamer, nu thuis achter de computer. Met een natuurlijke balans tussen beleven en verwerken heb ik een boeiend en stimulerend beroep. De laatste tijd is echter de balans tussen beleven en verwerken verstoord en dat heeft tot nieuwe uitdagingen en inzichten geleid.

De thuiswerkende fotograaf
Aapjes in de bergen

Verlangen naar reizen

De beelden die ik hier presenteer zijn voortgekomen uit een reis naar Zuid-Afrika in 2016. Het was een fantastische reis, overal zagen we dieren en het landschap was adembenemend. Maar bij terugkomst vond ik toch niet dat de foto’s recht deden aan de belevenis. Misschien herken je zelf die teleurstelling? Toen besloot ik me vrij te maken van waarheidscriteria en beelden te maken die overeenkomen met het gevoel dat ik wil overbrengen. Een wereld van mogelijkheden ging voor me open!

Olifanten, drie mannen

Ook gewoon aan het werk

Voor mij hebben deze nieuwe mogelijkheden het thuiswerken interessanter gemaakt, maar gelukkig mag ik ook fotograferen. Tijdens het werk volgen ik en mijn assistenten het door Dupho (de beroepsvereniging voor fotografen) opgestelde Covid-19 protocol voor fotografen. Zo kunnen we verantwoord en veilig werken.

Bedankt voor het kijken en hopelijk tot snel in het echt.

Margareta

5 reacties

 1. Conny op februari 2, 2021 om 11:58 am

  Mooi, dank Margaretha van yogamaatje Conny 2. Rie Muller op februari 2, 2021 om 1:06 pm

  Fijn om even weg te dromen in een totaal andere omgeving. Bedankt Margareta 3. Inge op februari 2, 2021 om 8:22 pm

  Lekker wegdromen!! 4. koos van der wolf op februari 4, 2021 om 11:11 am

  Geldt het kunnen interpreteren van foto’s b.v. ook van straattonelen of andere objecten ? De beelden zijn geweldig mooi ! 5. Dominique op februari 5, 2021 om 11:34 am

  Een rijk geïllustreerd reisverhaal! Ik ben benieuwd of een volgende reis je nog verder voorbij de werkelijkheid voert…